Ubacila je sodu bikarbonu u obični šampon – prala je kosu samo par dana i rezultat je za poželit!

 

Do  sada se soda bikarbona pokazala veoma efikasnom kod mnogih problema.  Takođe se mnogo koristi i za čišćenje mrlja sa odjeće ili površina u kupatilu. Takođe može da bude dobra zamjena za dezodorans.  Pord neugodnog mirisa otklanja i bakterije.Za šta god je upotirjebite neće vam naštetiti jer je potpuno prirodno sredstvo .

Pokazala se i savršenim sredstvom za kosu . Samo trebate manju količinu dodati u svoj šampon . Kada budete prali sa njim  samo dobro istrljajte tjeme i ubrzo ćete primjetiti rezultate. Kosa će vam biti bez peruti , dobit će na gustini  i neće se tako brzo mastiti. Perite kosu  sa ovim šamponom najviše dva puta u  sedmici . I ne bi trebali često da perete kosu jer će se još više mastiti.

Kada vam se malo zaprlja pospite sa bebi puderom preko noći , sutradan kada ustane neće biti masna jer će onaj puder pokupiti svu masnoću . Tretman  sa sodom će omogućiti da vam kosa duže bude čista . Trebate izbjegavati i stalno diranje kose rukama ili tretiranje raznim maskama koje posebno maste kosu .

 

(363)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *