NEVJEROVATNA PRIČA: Bio je beskućnik, ali je ovoj djevojci poklonio nešto što je sve promijenilo

Njegovo ime je Ramundo Aruda Sobrinjo (77) bio je beskućnik, bes krova nad glavom, bez hrane, odjeća , ali i nečeg najsvetijeg – porodice.

Sve se promijelo kada je Šali mu prišla, pa u njenu pronašla pravog istinskog prijatelja, koje, je i pomogla.

Ovaj čovjek je godinama unazad pričao razne priče i pjesme. Međutim, svoj talenat nije mogao pokazati ostalima, jer niko na njega nije obraćao pažnju. Sve do jednog dana, kada se pred njih pojavila djevojka Šala.

”The Conditioned” je snimio njegovu nevjerovatnu priču. Sve se izmijenilo od toga dana kada je Sali prišla Ramundu, a on joj u ruku stavio papirić na kojem je pisala jedna pd njegovih pjesama. Djevojka kada je pročitala pjesmu bila je iznenađena, nije mogla vjerovati, pa je na Facebook-u  napravila stranicu na kojoj je počela objavljivati sve pjesme i priče ovog beskućnika.  Tada se esilo pravo čudo.

U inbox njene stranice stigla je poruka, kakvu niko nije očekivao. Javio se brat beskućnika koji ga je tražio čak 57 godina. On se sastao sa brataom, s kojim i danas živi. Više ne mora da se pati i zimu provodi na ulici. Napisao je knjigu u kojoj je uvrstio sve svoje starije priče i pjesme, pa bi knjiga trebala uskoro izaći.

Ta Facebook stranoca danas ima prekoo 150 000 pratitelja.

(85)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *